Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

"ΜΝΗΜΕΣ" ( Α΄ μέρος)1912 – 2012 η πόλη της Θεσσαλονίκης ελεύθερη, μαζί με τις περισσότερες πόλεις της Μακεδονίας, εδώ και μια εκατονταετία.
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, των 100 αυτών ελεύθερων χρόνων της πόλης της Θεσσαλονίκης και θέλοντας να τιμήσω με τον δικό μου τρόπο αυτήν την επέτειο, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα έργο.
Πέρασαν αρκετοί μήνες από την σύλληψη του έργου έως την σχεδίαση και την ολοκλήρωση της ψηφοθέτησης του, πιστεύω ότι απέδωσα όσο καλύτερα μπορούσα, τους λόγους για τους οποίους κατασκευάστηκε.
Ονομασία του έργου ΜΝΗΜΕΣ, είναι δίπτυχο ψηφιδωτό έργο, διαστάσεων 120 Χ 60 εκατοστά το κάθε τεμάχιο.
Όλες οι ψηφίδες, είναι χειροποίητες από κρύσταλλα βιτρώ, σε διάφορες διαστάσεις που ξεκινούν από 1 Χ 1 χιλιοστό, αλλά και ψηφίδες, κομμάτια γυαλιού, κομμένα βάσει πατρόν για να τονίσουν συγκεκριμένα σημεία του έργου.
Η ονομασία ΜΝΗΜΕΣ, έχει να κάνει με μνήμες και προσωπικά βιώματα, από τοποθεσίες και σημεία που χαρακτηρίζουν την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

2 σχόλια:

 1. Παναγιώτη, πολύ καλή δουλειά.Η ιδέα της ενοποίησης των μνημείων αποδόθηκε τόσο σχεδιαστικά όσο και χρωματικά με τον καλύτερο τρόπο.Συγχαρητήρια. Περιμένουμε και το δεύτερο μέρος.
  Δημήτρης-Θεανώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας λόγια!Μόλις πριν λίγο τελείωσε το στοκάρισμα στο Β' μέρος του έργου. Σε 2-3 μέρες θα το ανεβάσω και αυτό. Τα λέμε και από κοντα!

   Διαγραφή